Adferd

Nytt liv med hund som går pent i bånd

Written by Rickard Lawson

En hund som ikke går pent i bånd, kan være fortvilende for en hundeeier. Med vårt intensivkurs lærer hunden din det. Garantert!

Tre turer om dagen blir fort et ork dersom hver runde er en kamp. Men det må ikke være sånn! Norsk Hundehvisker garanterer at de kan lære hunden din å oppføre seg – uansett hvor utagerende den er. Derfor arrangerer vi i motorglede.no kurs med Norsk Hundehvisker, der hunden din kan lære å gå pent i bånd.

Det er slitsomt nok med en hund som haler og drar eller ikke lyder kommandoer. Men den største belastningen for de fleste er i møte med andre hunder – eller mennesker. Har man en hund som bjeffer og utagerer, kan de daglige lufteturene bli en fryktet plikt som legger en skygge over gleden ved å ha hund. Men dette kan man gjøre noe med! Og ifølge Norsk Hundehvisker er det slett ingen heksekunst.

Man kan bli flinkere til å lese hunden sin og til å være i forkant av situasjoner, i stedet for å drive brannslukking når ting har gått galt.

– Man kan bli flinkere til å lese hunden sin og til å være i forkant av situasjoner, i stedet for å drive brannslukking når ting har gått galt. Det kan ende med at du blir tatt gissel av hunden din. Jeg kjenner mange som bare går tur med hunden sin på bestemte tider på døgnet, for da møter de færrest mulig folk og andre hunder. Og det er synd, for det skal jo være hyggelig å ha en hund. Jeg tror det er en del fortvilte hundeeiere der ute som har kjøpt seg en liten, søt valp, og så har den tatt styringa hjemme. Det er det vi hjelper folk med, sier Lars Olsen fra Norsk Hundehvisker.

Garanterer resultater

Norsk Hundehvisker garanterer faktisk resultater. Så langt har over 2000 hunder med eiere kommet til dem med alle typer problemer – og de har fikset samtlige!

Lars Olsen hos Norsk Hundehvisker

– Det man lærer på hundeskole – sitt, dekk, og så videre – alt det har hunden din godt av å kunne. Det utvikler hodet til hunden og også samarbeidet mellom deg og hunden din. Du får et godt fundament til å jobbe sammen. Men det vi gjør, er å få hunden din til å fungere i hverdagen – vi lærer dem ”folkeskikk”, sier Lars Olsen, grunnlegger av Norsk Hundehvisker. Norsk Hundehvisker har selv over mange år utarbeidet Sonetrening, som er et konsept basert på observasjoner av hundens eget språk, med teknikker som består av kroppsspråk og enkle kommandoer.

– Med våre metoder får du en hund som går pent i bånd og som ikke maser og kaver seg opp når den møter andre mennesker eller hunder. Ved å få vår sonetrening ordentlig på plass, så ser hunden til deg når den er usikker. Og det er det viktigste for en hund. Den må ha en hånd å holde i selv om den er en stor rottweiler.

Vær en tydelig leder

Metodene er bygget på det enkle faktum at hunder er flokkdyr og trenger – og trives best med – en leder. Når du fremstår som en rolig og trygg leder, vil hunden din respektere deg og forstå dine forventninger i en gitt situasjon. Når du som leder tar styringen i møtene med andre hunder, vil turene bli konfliktfrie og gå fra å være et slit til lystbetont.

– Det er ikke hundens oppgave å hilse på alt og alle. Den skal søke kontakt hos deg, og speile ditt reaksjonsmønster. Når man bruker Sonetrening og hundene møtes, setter vi oss selv i lederrollen: det er vi menneskene som tar oss av møtet. Jo flere grenser du setter, jo lettere for deg å ha med hunden din steder, og da vil hunden oppleve flere og flere situasjoner den føler seg trygg i. Resultatet er en mer harmonisk hund og dermed et ukomplisert hundehold, sier Lars.

Kurs med garanti

motorglede.no arrangerer en rekke kurs med Norsk Hundehvisker fremover der du lærer hunden din å gå pent i bånd. På slutten av kurset vil samtlige hunder på kurset takle møter med andre hunder.

Les om gårdshunden Alwin, som drepte hønene på gården – i dag går han løs på tunet med 50 høner, minigriser, påfugler og en minatyrponny. Og om Therese og Steffen, som etter en kronglete start med sin staffordshire bullterrier Tyson, nå har tre hunder av rasen pluss en mops, ender og en baby – og alle lever i harmoni. Og Martin, som har fått forvandlet sin utagerende staffordshire bullterrier Marley.

About the author

Rickard Lawson

Leave a Comment