Tips

7 ting hundeeiere kan bruke natron til

Written by Hundehelse.no

Visste du at natron er en hundeeiers beste venn?

Opprinnelig publisert på hundehelse.no

Natron fås kjøpt i vanlig dagligvare og har mange bruksområder for hundeeiere. Natron er ikke farlig for hunden med mindre den får i seg store mengder.

1. Fjerne lukt fra stoffer

Natron egner seg godt til å fjerne lukten av hund som har satt seg i stoffer. Strø natron over området du ønsker å fjerne lukt, vent minst 20 minutter og støvsug eller rist stoffet. Dette kan brukes på tepper, møbler, bilseter, klær, m.m. Det er lurt å prøve på et lite område først for å forsikre seg om at stoffet ikke får flekker.

2. Fjerne tiss og avføring

Alle som har hatt valp har erfaring med å tørke opp tiss og avføring. Dersom hunden din har hatt et uhell på teppet, kan dette tipset være svært nyttig. Tørk først opp så mye fuktighet som mulig. Bland en pasta av like deler natron og blank eddik. Smør pastaen på flekken, og la den virke 5 minutter. Bruk en svamp for å fjerne så mye av pastaen som mulig. Vent deretter til flekken har tørket og støvsug. Pastaen kan også brukes på flisgulv, hundeskåler, m.m. Da kan man blande inn like mye salt som natron for å få en skrubbeeffekt.

3. Blodstopper ved kloklipp

Noen ganger ved kloklipp er man uheldig og treffer blodkaret inne i kloen. Selv om dette ikke er farlig kan det ta forholdsvis lang tid før det stopper helt å blø (fra sekunder til over en time). Bruk en q-tips og dypp den i tørr natron som påføres direkte på tuppen av kloen. Påfør natron helt til blodet stopper.

4. Hundesjampo

Hvis du fortsatt synes hunden lukter vondt når du har vasket den, kan du prøve dette tipset. Bland 4 spiseskjeer natron i 1 liter lunket vann. Massér det inn i hundens pels som om det var sjampo. Pass på at hunden ikke får noe i øyne, ører, munn og nese, da det er ubehagelig. La natronen virke 5 minutter før du skyller den ut. Vask deretter hunden på vanlig måte med hundesjampo.

5. Tørrsjampo

Natron kan også brukes som tørrsjampo på hunden for å fjerne lukt. Det er viktig at pelsen er helt tørr. Massér natron inn i pelsen, og la den virke i 5 minutter. Børst deretter pelsen med en børste, og la hunden riste seg. Bruk til slutt et tørt håndkle for å få ut all natronen.

6. Vask av hundeseng

Dersom du har en hundeseng eller et hundeteppe som tåler vaskemaskin, kan du bruke natron sammen med vaskemiddel som en ekstra luktfjerner. Bland 4 spiseskjeer natron sammen med vaskepulveret. Husk å bruke nøytralt vaskemiddel når du vasker for hunden din. Hunder kan ha sensitiv hud og reagere på f.eks. parfyme i vaskemiddel.

7. Kattesand

Til slutt et smart tips til dere som også har katt. For å unngå lukt fra kattedoen, strø et tynt lag med natron i bunnen før du fyller på sand.

About the author

Hundehelse.no