Tips

9 tips for hund i båt

Written by Maria Stangeland

For å gjøre turen så trivelig som mulig for din firbente venn, er det noen ting man bør tenke på. Vi har samlet tipsene.

Mange tilbringer sommeren på havet, og ingenting er koseligere enn å ha med hunden sin på ferien! Det er dog noen forholdsregler man bør ta for at turen skal bli så trygg og trivelig som mulig. Norsk Hundehvisker tilbyr privattimer i hvordan man får hunden sin til å fungere i båt, og vi har fått grunnlegger Lars Olsens beste tips for å ha en god flytende ferie.

1. Fast plass

Pass på at hunden din har sin plass i båten, og sett grenser for hvor den kan og ikke kan gå. Husk at plassen må være sval.

2. Forbered hunden

Gi hunden din en god luftetur, og sørg for at den har gjort fra seg før dere går om bord i tilfelle det blir en stund til det er mulig å komme i land igjen.

3. Husk pauser

Husk at hunder trenger å bevege seg og gjøre sitt fornødne, så de bør ikke være i båt så lenge av gangen. Etter 4–5 timer er det lurt med en pause.

4. Kloklipp

Husk å klippe klørne – lange klør kan gjøre båten glatt, og da er det vanskelig for hunden å manøvrere seg.

5. Ha hunden løs

Ikke bind fast hunden din i båt – skulle den finne på å hoppe ut i vannet og bli hengende fast i båten, kan det bli alvorlig. Ha heller ikke hunden i bur når dere kjører. Skulle noe skje slik at buret havner i vannet, er hunden hjelpeløs.

6. Se opp for båtsyke

Hunder kan også bli båtsyke, så hold et øye med kameraten din om han føler ubehag, om den peser eller virker generelt utilpass. Sjekk med dyrlegen om reisesyketabletter hvis du merker at hunden din blir dårlig i båt. Det kan være en tilvenningssak, men viser hunden din tegn til stadig å være dårlig i båt, er det best å la hunden slippe turen og ubehaget. Blir hunden din dårlig, kan du la den ligge i midten nederst i båten – der svaier det minst.

7. Vann

Husk friskt drikkevann!

8. Ta med hundeapotek

Ta gjerne med et hundeapotek i tilfelle det blir vanskelig å få hjelp raskt hvis noe skulle hende utpå havet.

9. Redningsvest – uansett

Og husk: Alltid redningsvest, uansett størrelse! Velg en som er godt synlig og med et solid håndtak på ryggen som gjør det lett å hjelpe hunden din om bord i båten igjen dersom den skulle falle ut.

Dersom du trenger hjelp med å få hunden din til å trives i båt og ønsker privattime, kontakt oss på post@motorglede.no

About the author

Maria Stangeland

Leave a Comment