Tips

Kom i form med hunden din!

Written by Maria Stangeland

Sliter du med å komme i gang med trening? Utnytt at du har verdens beste PT i hunden din! Her er 10 måter å komme i form sammen med hunden din på.

1. Gå på flere turer

Ja da, den er opplagt. Men det handler en del om innstilling. Hvis du ser på det som trening, ikke som ork, skal du se ikke dørstokkmila blir så lang. Tenk at du både gleder hunden og gjør noe positivt med deg selv.

2. Hev turlista

Gå lenger. Gå fortere. Gå mer krevende ruter. Finn ulendt terreng. Bakker. Sand. Du vil jobbe hardere, og hunden din vil få både nye utfordringer og nye lukter å utforske.

3. Løp

Canicross eller løp med hund på barmark er i vinden. Du får kjøpt utstyr som gjør at du kan feste hunden din i en sele rundt livet, og så du styrer du retningen med kommandoer. Ikke bare kommer både du og hunden din i form, men hunden din for også brynt seg på en utfordring og trent hjernen. Det er også en god måte å øke forståelsen mellom deg og hunden din. Vær tålmodig, det kan ta litt tid før dere forstår hverandre, men det kommer! Dette er dog ikke en sport for varme dager, da hunden din lett kan bli overopphetet. Det anbefales at det er maks 15 grader ute. Det finnes kurs der du kan lære om utstyr, enkle kommandoer og annet som er nyttig å vite på løpeturen.

4. Gå på ski

Det er fortsatt skiføre noen steder. Spenn på deg skiene og la deg trekke med i skisporet. Men husk at hunden må varme opp litt før dere setter av sted – og husk å ta noen forholdsregler når du skal ut i snøen med hunden din – les mer her.

5. Flere hunder – flere turer

Hvis du har mer enn en hund, gå på tur med én og én av gangen. Ikke bare får du beveget deg mer, men du vil også få muligheten til å bonde litt ekstra med hundene dine ved å gi all din oppmerksomhet til én av gangen.

6. Lek mer

Reis deg opp og involver deg i lek med hunden din. Ikke bare vil kroppen din nyte godt av å være i ekstra bevegelse – hunden din vil garantert sette pris på den ekstra oppmerksomheten!

7. Lek, ikke spis

En ”enkel” oppskrift for å endre en vane, er å erstatte den med en ny vane. Hvis du har det med å småspise gjennom dagen, gjør det i stedet til en vane å leke med hunden din når du egentlig hadde tenkt å gripe etter noe spiselig. Du avsporer hjernen fra trangen til å snacke, og du blir garantert varm om hjertet når du ser reaksjonen hunden din får på den ekstra oppmerksomheten.

8. Intervall med ball

Mange hunder liker at man kaster baller eller leker som de skal hente. Hva med å bli med på apporten? Kast og løp alt du kan sammen med hunden din. En morsommere, annerledes vri på de sedvanlige intervallstrekkene.

9. Løp om kapp

Få hjelp av en venn som kan holde igjen hunden din mens du selv tjuvstarter. Løp så fort du kan, og når du har kommet et stykke på vei, slippes hunden. Så er det om å gjøre å forsøke å løpe fra den mens den forsøker å ta deg igjen. Det vil både skape begeistring hos hunden din og høy puls hos deg selv. Ta en kosepause og gjenta intervallene så lenge du orker.

10. Lag hinderløype

Lag en agility-løype ute – inkluder gjerne hele familien i å bygge hindre som både hund og mennesker skal rundt, over og gjennom. Bruk steiner, stokker, benker og stolper – sett fantasien i gang!

 

About the author

Maria Stangeland

Leave a Comment